Придай живот на годините!

При поръчки над 55.00 лв. подарък Ръкавици ВЮРТ потопени в полиуретан! Над 100.00лв. – безплатна доставка до офис на ЕКОНТ!

Статии за корозияТоп 4

Препарати за почистване на кола

Препарати за почистване на кола, които ще накарат вашия автомобил да изглежда безупречно.

Някои ентусиасти казват, че чистата кола се кара по-лесно. Това не се знае дали е така, но най-малкото изглежда много по-добре.

През зимата вниманието за почистване на колата ви вероятно се състои в премахване на сняг и сол, за да може всъщност да имате по – добра видимост. С настъпването на пролетта и затоплянето всичко е свързано с по – голямо внимание към детайла.

Мръсотия, цветен прашец, дървесен сок, птичи изпражнения са само някои от многото неща, които могат да попречат да изпитате удоволствие от шофирането.

Вместо постоянно да харчите пари в автомивки, можете да съберете арсенал от Препарати за почистване на кола, предназначени да поддържат колата ви в безупречно състояние. В дългосрочен план ще си спестите много пари.

Независимо дали сте педантичен ентусиаст, подготвящ се за автомобилно изложение или обикновен човек, който се опитва да се грижи за автомобила си, това са продуктите, които ще искате да са на ваше разположение. В korozia.com ще намерите всичко необходимо – от препарати за спиране и неутрализиране на ръжда до продукти свързани с грижата и чистотата на автомобила.

Разбира се, можете да прибегнете до услугите на професионалисти, но ефектът, който ще получите, може лесно да бъде възпроизведен много по-евтино от вас, при условие че разполагате с подходящите продукти и свободното време. 

Въпреки множеството професионални услуги, които се предлагат, от време на време е хубаво да обърнете внимание на собственоръчно почистване. Няма по-добър начин да следите отблизо състоянието на автомобила си. Това също така ви позволява да постигнете едно много „по-дълбоко“ почистване, отколкото някога ще получите от автомивките.

Ето и някой съвети

  • Не мийте автомобила си при високи температури и пряка слънчева светлина.

Ясно е, че ако е топло, трябва да работите по-бързо, защото повърхностите на колата изсъхват по-бързо от нормалното.

  • Отстранете мръсотията преди измиване

При силно замърсени автомобили е хубаво тя предварително да се свали с вода. Трябва да изчистим колкото се може повече мръсотия, за да гарантираме, че с нищо няма да нараним  боята.

Силиконовия спрей е идеален за гумените уплътнения на вратите през зимата за да не залепват. Също така са идеални за смазване на обезопасяващите колани при затруднено движение на колана. Някои автомивки обаче ги използват да придадат лъскав завършек на важни компоненти. Това може да ги направи много хлъзгави и не толкова безопасни. Ако сте третирали таблото на колата със силикон спрей, отраженията могат да станат невероятно досадни и дори опасни по време на шофиране.

За да защитите боята и да възвърнете стария и блясък нанесете Спрей полиране на кола. Тя защитава трайно дори след дълги периоди на дъжд.

  • Обърнете специално внимание на джантите и гумите

Гумите и джантите на колелата са местата, където се натрупва по-голямата част от мръсотията.

За да премахнем спирачния прах и други замърсявания по джантите трябва да използваме Почистване на алуминиеви джанти WURTH или Чистител за алуминиеви джанти Нормфест.

За добрия външен вид третираме гумата с универсален почистващ препарат – Спрей за гуми, който възстановява свежия вид.

Друг полезен съвет за колелото е да не почиствате нищо непосредствено след шофиране, тъй като компонентите на спирачката ще са доста горещи!

Ако имате замърсена тапицерия по вратите или седялките, изчистете ги лесно и бързо с Пяна за почистване на тапицерия.

Ако тапицерията на вратите, седалките или тавана е скъсана можете да използвате Универсално лепило спрей за да ги залепите.

Други интересни препарати за почистване на кола

При постоянно шофиране в градски условия при колите с филтър за твърди частици той често се запушва. Светва индикация на таблото. Лесно и бързо можем да отстраним този проблем с Почистване на ДПФ спрей. С помощта на 60 см. дълга тръбичка можете да третирате цялостно филтъра ДПФ.

Друг постоянно срещан проблем е замърсен климатик. С течение на времето се образуват бактерии и микроорганизми, който създават неприятни миризми в купето на автомобила. С помощта на Пяна за почистване на климатик можете ефективно и бързо да премахнете всички замърсявания по климатика и да възвърнете свежия въздух в купето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *