Придай живот на годините!

При поръчки над 55.00 лв. подарък Ръкавици ВЮРТ потопени в полиуретан! Над 100.00лв. – безплатна доставка до офис на ЕКОНТ!

Статии за корозия

Klingspor лого

Klingspor е немска компания, специализирана в производството на шлифовъчни и обработващи метални продукти в индустрията. Компанията е създадена през 1890-те години и днес е една от най-известните и най-големите компании за производство на абразивни материали в света. Klingspor работи по целия свят и има своите дъщерни дружества в Европа, Северна и Южна Америка.

Значение и история на Klingspor

Визуалната идентичност на Klingspor е разпознаваема и ярка, емблематичната й емблема е уникална и кара марката да се откроява в списъка на своите конкуренти, предизвиквайки чувство на увереност и динамика.

Историята на известния лейбъл датира от края на 19 век, когато компанията, наречена Schutz Marke започва работа в Германия. По-късно фирмата е преименувана на основателя си Карл Клингспор.

1900 – 1960 година

Оригиналната версия на визуалната идентичност на компанията е съставена от три различни емблеми, които са създадени в един и същ стил, но с различни символи в средата, целящи да отразяват различни страни на марката.

Всички лога са се състояли от смела овална рамка с два правоъгълника от дясната и лявата страна, където е поставен надписът „Schutz Marke“. Символът на компанията е поставен в центъра на овала, изчертан в тънки черни линии на бял фон.

Оригиналната емблема изобразява богато украсена корона със замък, който символизира града. Компанията е базирана в Зиген и неговия замък. Но логото става объркващо, когато бизнесът започва да работи в международен план, тъй като се възприема като кралски символ.

Компанията сменя емблемата си, а елените от семейния герб на Клингспор замениха короната. Това беше почит към корените и наследството на компанията, но не отразяваше същността на марката.

Така логото беше променено отново и елените бяха заменени от изображението на кола. Това се случи, след като Карл Клингспор патентова нов продукт – шкурка.

1960-те до днес

През 60-те години компанията решава да преработи визуалната си идентичност за по-добро отразяване на полето на дейност на етикета и неговия характер. Новото лого е проектирано от Манфред Биркелбах, който е работил за компанията като мениджър продажби.

Идеята на логото идва от името на марката, където частите „spor“ се превеждат на английски като „шпора“. Този символ стана официалната емблема на Klingspor.

Днес логото на Klingspor се състои от триъгълна емблема с по-широката си дъга от центъра, изображението на шпора в средата и словесната марка, поставена по долната страна на рамката.

Жълтата, черно-бяла цветна палитра на логото е отражение на енергията и прогресивния подход на компанията. Тя показва марката като професионална и динамична и предизвиква приятелски усет.

Шрифт на Klingspor

Думата на етикета във всички главни букви се поставя вътре в емблемата, а понякога и от дясната й страна. В някои случаи табелката се използва самостоятелно, за да се наблегне на мощта и стабилността на компанията.

Словото на компанията е изпълнено в силен и смел геометричен шрифт без засечки, който е URW Grotesk Medium, където всички линии са различни, а буквите са солидни и уверени.

Шрифтът на надписа го прави модерен и мощен, предизвиквайки чувство за авторитет и опит. Той е идеално балансиран и изпълнен с огромно внимание към детайлите, което също казва много за компанията и нейния основен подход към всичко.

Преглед

Klingspor е компания, която цени преди всичко качеството. Това е истинска немска марка, която спечели своето място на световния пиедестал на производителите на абразивни материали.

Марката има повече от 50 хиляди артикула в продуктовия си каталог, които включват абразиви и различни режещи и шлифовъчни инструменти, като абразиви, дискове и диамантени инструменти, подходящи за най – различни приложения.

Основното изобретение на Klingspor – неговата шкурка, се използва при работа с дърво, метално стъкло, както и в автомобилната индустрия и много други. Неговият мокър сух пясък се счита за един от първите 10 в света по отношение на качеството. Нарича се още най-трайният и лесен за използване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *