Придай живот на годините!

При поръчки над 55.00 лв. подарък Ръкавици ВЮРТ потопени в полиуретан! Над 100.00лв. – безплатна доставка до офис на ЕКОНТ!

ИзбраниСтатии за корозия

Ръждопреобразувател РЪЖДОСТОП – български преобразувател на световно ниво

Ръждопреобразувател РЪЖДОСТОП е конвертор на ръжда на водна основа, съдържащ две активни съставки: танинова киселина и органичен полимер. Първата съставка – танинова киселина, реагира с железния оксид (ръжда) и химически го превръща в железен танат – тъмно оцветен стабилен материал. Танините са група водоразтворими и алкохолно разтворими природни продукти, извлечени от плодове, дървета и треви. Втората активна съставка – 2-бутоксиетанол, е органичен полимер, който осигурява защитен слой – грунд. Цялостната химическа реакция превръща ръждата в стабилно, черно защитно полимерно покритие, което служи като отличен грунд, както за алкидни бои на маслена основа, така и за епоксидни бои.

Ръждопреобразувател РЪЖДОСТОП не чисти ръждясали повърхности, а спира и неутрализира самия процес на ръжда!

Ръждопреобразувател
Ръждопреобразувател Ръждостоп преобразува ръждата в синьо – черен органичен комплекс.

С какво преобразувателят на ръжда РЪЖДОСТОП е различен от отстраняващия ръжда препарат?

Вместо да отстранява ръждата както Препарат за почистване на ръжда РЪЖДОЯД , преобразувателят на ръжда РЪЖДОСТОП се смесва химически с ръждата, за да създаде черно инертно вещество, което може да бъде боядисано, прикривайки съществуването на ръжда и предотвратявайки по-нататъшната корозия.

Върху какви повърхности мога да прилагам и използвам Ръждопреобразувател РЪЖДОСТОП?

Българския преобразувател на ръжда може да се използва върху всеки ръждясал предмет от желязо или стомана. Може да се използва върху превозни средства, ремаркета, огради и порти, железни парапети и стълбища, ламарина, чугун, външни части на резервоари, оборудване за тревни площи, селскостопанско оборудване, трактори, селскостопански инвентар и др. Няма смисъл и не трябва да се използва върху алуминий, мед, неръждаема стомана или поцинкован метал. Като общо правило Rust Converter РЪЖДОСТОП е добро решение за фиксиране и спиране на ръжда върху предмети, които в последствие ще боядисвате

Наистина ли Ръждопреобразувател Ръждостоп наподобява по състав и действие на много немски преобразуватели за ръжда

Да, така е. Преобразувателят на ръжда Ръждостоп е с подобен състав с водещи продукти в тази област. Прави същата химическа реакция, преобразува ръждата по същия начин в синьо – черен органичен комплекс и крайният резултат е същия. Но разбира се на много по – ниска цена!

Ръждясъло колело, което ще реставрираме като премахнем ръждата
РЪЖДОСТОП взаимодейства с ръждата като образува отначало син, а после черен филм, устойчив на ръжда
След 3 часа и до 48 часа от нанасянето на РЪЖДОСТОП трябва да се запечата с грунд, боя, шагре и др.

В какви опаковки се предлага Ръждопреобразувател РЪЖДОСТОП?

Оптималния продукт на базата качество – цена РЪЖДОСТОП се предлага в следните варианти:

 1. Преобразувател за ръжда РЪЖДОСТОП 1 л. + пръскалка + ръкавици – 39.60 лв.
 2. Преобразувател на ръжда РЪЖДОСТОП 1 л. +ръкавици + четка + бидонче – 39.60 лв.
 3. Ръждопреобразувател за кола РЪЖДОСТОП 0.500 л. + ръкавици – 23.40 лв.
 4. Преобразувател на ръжда РЪЖДОСТОП 0.200 л. + ръкавици – 12.00 лв.

Как да подготвя повърхността за нанасяне?

Добрата подготовка на повърхността ще позволи на преобразувателя на ръжда да работи ефективно и води до висококачествен краен резултат. Ще трябва да премахнете големите люспи и грубата ръжда с телена четка, шкурка или шпатула. Целта на тази стъпка е да се отстрани всякаква рохкава или люспеста ръжда, тъй като тя не осигурява стабилна повърхност. Тук целта не е да се премахне цялата ръжда. Тогава няма да има смисъл от използването на Ръждопреобразувател РЪЖДОСТОП, тъй като той химически се свързва с ръждата и я запечатва.

Преобразувателят на ръжда не може да проникне в грес  или масла, така че първо почистете и обезмаслете повърхността и след това я оставете суха. Тази стъпка гарантира, че други повърхностни замърсители няма да пречат на реакцията на преобразувателя на ръжда върху ръждясалата повърхност. Ако повърхността е била подложена на на действия със солена вода, изплакнете добре повърхността с вода и я оставете да изсъхне, преди да приложите конвертора за ръжда РЪЖДОСТОП.

Как се прилага Ръждопреобразувател РЪЖДОСТОП?

За най-добри резултати нанесете конвертора на ръжда с четка или валяк. Използвайте четка за по-малки приложения и валяк за по-големи повърхности. Може и да се пръска, но препоръчваме да се използва пръскачка без помпене. Целта е да се нанесе на колкото се може по – тънък слой. Тогава е най – ефективен!

За труднодостъпните места можете да използвате и Прeпарат за ръжда – ръждопреобразувател спрей , който е на базата на епоксидна смола и е с двоен ефект.

Може ли да се използва градинска пръскачка с помпа за нанасяне на преобразувател на ръжда?

Не. Преобразувателят на ръжда не работи в пръскачките от градински тип.

Най – удачно е Ръждопреобразувател РЪЖДОСТОП да се прилага върху ръжда. Той реагира с ръждата и спира ефективно корозионния процес!

Мога ли да приложа преобразувател на ръжда РЪЖДОСТОП върху не ръждясали или боядисани повърхности?

Да, преобразувателят на ръжда ще се придържа към неръждясали или боядисани повърхности, но не осигурява допълнителна защита от ръжда, когато се използва на тези повърхности.

Трябва ли ръждопреобразувателя да бъде разреден?

Преобразувателят на ръжда РЪЖДОСТОП не трябва да се разрежда и трябва да се прилага директно от бутилката, след като бъде правилно разклатен или разбъркан.

Каква повърхност ще покрие 1 л. от препарата за спиране на ръжда?

Един литър от препарата  покрива около 20 квадратни метра ръждясал метал. Порестите, текстурирани и неправилни повърхности ще изискват по-голяма степен на нанасяне и евентуално ще има по – голям разход.

Мога ли да нанеса грунд върху конвертора за ръжда?

Да, 3 часа след нанясене на преобразувателя на ръжда трябва да се нанесе грунд. Идеални за това са Грунд спрей ROSTSTOP сив и Спрей грунд за метал ROSTSTOP червеникавокафяв

Необходимо ли е да се боядисва върху Rust Converter РЪЖДОСТОП?

Въпреки че не се изисква, ако повърхността ви е изложена на външни елементи, силно препоръчваме да нанесете два слоя качествена алкидна боя на маслена основа върху конвертора за ръжда. Това определено ще разшири защитните качества на повърхността от неблагоприятно време, включително дъжд, солена мъгла и пряка слънчева светлина.

Какъв тип боя трябва да използвам за покриване на преобразувателя на ръжда?

Използвайте алкидни или епоксидни бои за боядисване на Ръжда, не използвайте латексни или водни бои.

Мога ли да използвам Препарата за ръжда РЪЖДОСТОП в кухините на врати на амтомобил?

Приложението му ще е много трудно и по – скоро неефективно. Кухините на вратите трябва да се обработват предварително и превантивно със Защита от корозия на автомобил спрей известен и като восък за кухи пространства.

Колко слоя Ръждопреобразувател РЪЖДОСТОП трябва да нанеса?

Достатъчно е едно приложение като нанасяте на колкото се може по – тънък слой.

След нанасянето си Ръждопреобразувател РЪЖДОСТОП не се мие с вода!

След колко време ръждопреобразувателя ще изсъхне?

Преобразувателят на ръжда ще изсъхне на допир за около 20 минути. Допълнително покритие като грунд или боя трябва да се нанесе  от 3 до 48 часа след нанасяне на ръждопреобразувателя. Така той ще бъде максимално защитен от въздействието на влага и други вредни атмосферни влияния.

Как трябва да почистя оборудването си за нанасяне след прилагане на Ръждопреобразувател РЪЖДОСТОП?

Просто измийте обилно с вода и го подсушете!

Мога ли да използвам конвертора на ръжда на моята скара, чугунена печка на дърва, двигател, котел или друга нагрята повърхност?

Не, преобразувателят на ръжда не е топлоустойчив и не трябва да се използва върху повърхности, които ще се нагряват.

Може ли да се използва преобразувател на ръжда върху поцинкована стомана?

Той е ефективен само при силно ръждясали зони, където има железен оксид (ръжда) и няма да се свърже ефективно с поцинкованите зони.

Може ли преобразувателят на ръжда да се използва в резервоар?

Не, не препоръчваме да използвате Rust Converter вътре в резервоар, но той често се използва от външната страна на големи резервоари.

Какъв е срокът на годност на Ръждопреобразувател РЪЖДОСТОП?

Той има срок на годност 2 години. Трябва да се съхранява на умерена температура, да не оставя да замръзне или пък на прекалено висока такава.

При каква температура мога да приложа ръждопреобразувателя?

Нанасяйте продукта, когато температурата е нормална. Най-добре е да избягвате прилагането на Ръжда преобразувател на пряка слънчева светлина, на горещи повърхности или при много влажни условия.

Мога ли да използвам остатъка от конвертор на ръжда, след като съм го излял от бутилката?

Не, след като бъде използвано, то не трябва да се връща в бутилката с неизползвана течност.

Ръждопреобразувателя е на водна основа и не е вреден, но е препоръчително използването на работни ръкавици и при наличие – на работни очила!

Какво защитно оборудване се изисква?

Препоръчително е да се носят защитни очила и да се използват работни ръкавици, които така или иначе ще получите като подарък. Той е безопасен, но както всички химикали (включително боята), препоръчваме да внимавате.

Вреден ли е конверторът на ръжда при поглъщане?

Да, Rust Converter съдържа танинова киселина и при поглъщане трябва да се потърси незабавно медицинска помощ

Вредни ли са изпаренията от Ръждопреобразувател РЪЖДОСТОП?

Парите, излъчвани от конвертора на ръжда, са подобни на латексните бои и не са вредни, но се препоръчва да се прилагат само в добре проветриви помещения.

Преобразувателят на ръжда одобрен ли е за използване в Хранително – вкусовата промишленост?

Не, Преобразувателят на ръжда РЪЖДОСТОП  не трябва да се поставя в контакт с храни или водоснабдяване на човека.

Мога ли да сложа прахово покритие върху конвертора за ръжда?

Не сме тествали преобразувателя на ръжда с прахово покритие. От нашата информация праховото покритие обикновено не се нанася върху грундиращо покритие, а вместо това се нанася върху гол метал. Не знаем колко ефективно би било праховото покритие при залепване към продукта за преобразуване на ръжда и може да започне да се лющи. Не препоръчваме да използвате прахово покритие върху преобразувателя на ръжда.

Разгледайте и Често задаваните въпроси за ръждопреобразувател ВЮРТ.

12 thoughts on “Ръждопреобразувател РЪЖДОСТОП – български преобразувател на световно ниво

 • Стоян Даскалов

  Много добър продукт.
  Наистина е на нивото на Вюрта.

  Отговор
 • Стефан Стефанов

  И аз съм много доволен.

  Отговор
 • А задължително ли е да се третира с боя и темподобни след като е минато с ръждопреобразувателя? Ако оставим метала след третирането без следващо нанасяне на каквото и да е, какво се случва?

  Отговор
  • Да, задължително е.
   Желателно е до 48 часа да се нанесе допълнително покритие – грунд за метал, боя, шагре и др., за да се запечата ръждопреобразувателя и да не пропуска влага. Ако не се нанесе допълнително покритие, пак ще има ефект, но рано или късно влагата ще проникне в защитния слой от ръждопреобразувател и ще започне да го разрушава. Затова е добре да се запечата за да не прониква влага. Така метала ще се запази значително по – дълго време.

   Отговор
 • Кирил Станоев

  Здравейте, имам вана и около сифона се образува ръжда. Дали този продукт ще помогне?
  Да третирам ръьдата и след това ще пръсна със спрей за вана?
  Благодаря за предварително за отговора

  Отговор
  • Здравейте,
   Ръждостоп спира ръждата като взаимодейства с нея. Нанася се само върху ръждясал метал като след това трябва да се запечата с допълнително покритие като грунд, боя или др. Доколкото ви разбрах на вас ви трябва Препарат за почистване на ръжда. Нашия продукт, който най – вероятно ще ви свърши работа е РЪЖДОЯД: https://www.korozia.com/produkt/preparat-za-pochistvane-na-rajda/
   За всеки случай трябва да пробвате по – плахо за съвместимост на препарата. След нанасянето му, третираната повърхност трябва обилно да се измие с вода.

   Отговор
  • Ръждостоп унищожава ли гумени детайли,тампони ,маркучи,маншони, пластмаси?

   Отговор
   • Ръждопреобразувател РЪЖДОСТОП е на водна основа и не е агресивен продукт.
    По принцип не нарушава цялостта на пластмасови и гумени части.
    Но за по – сигурно винаги препоръчваме да се направят опити на по – незабележими и неотговорни места.
    Като изсъхне РЪЖДОСТОП е труден за премахване и влошава вида на засегнатата част или детайл.

    Отговор
 • Димо Калчев

  Здравейте, РЪЖДОСТОП ако се използва за обработка на корозирала армировка на бетонова плоча, върху него ще може ли да се шпаклова /дали ще се “захване” шпакловка на циментова основа/?

  Отговор
  • Здравейте, Досега нямаме обратна връзка за вашия казус. Той е на водна основа и най – вероятно няма да има проблем, но не мога да кажа със 100 % сигурност. Купували са го за подобно приложение, но нямаме обратна информация.

   Отговор
 • здравейте, бих искал да попитам, ако си закупя от Вас ръждопреобразувател, дали продавате и грунд, с който да запечатам след нанасянето на слоя ръждопреобразувател?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *